Vanliga Frågor

Varför växer Parsun så snabbt?

Parsuns utombordare har snabbt växt och blivit omtyckta av folk i marinbranchen. Anledningen till denna framgång beror på att Parsun visat att det går att kombinera kvalitè och tillförlitlighet i toppklass till ett pris som ligger långt under konkurrenterna. I test efter test i båttidningar har Parsun visat prov på detta.

Varför är priset så förmånligt?

Att försäljningspriset kan hållas lågt beror på att vi minimerat kostnader som mellanhänder och dessutom byggt ett effektivt distubutionsnät. Utvecklingen av motorerna görs i USA och en modern produktion är förlagd i närheten av Shanghai i Kina där man har lång framgång bakom sig av att tillverka motorer.

Vad är det för skillnad mellen kort och lång rigg?

Parsuns motorer finns anpassade med kort och lång rigglängd. Höjden på båtens akterspegel bestämmer vilken rigglängd som ska användas. Normal höjd på akterspegeln vid kort rigg är 38cm och vid lång rigg 50cm.

Hur får jag tag i reservdelar till Parsun?

Parsuns centrallager för reservdelar finns i Borlänge men reservdelar finns också hos alla Parsun återförsäljare i Sverige. Sprängskissar med reservdelsnummer finns att ladda ner under rubriken ”Nedladdning” i menyraden.

Vilken stigning ska jag ha på propellern?

Parsun utombordare är vid leverans utrustade med standardstigning på propellern som är anpassad för att passa de flesta typer av båtar. Det kan ända vara så att man behöver ändra stigning på propellern av en mängd olika anledningar som ex hög last i båten, en tung båt eller att man vill att båten ska vara starkare. För mera råd och tips kontakta din närmaste Parsunhandlare.

Kan jag tanka E85 i Parsun utombordare?

Nej, för hög halt av etanol kan skada bränslesystemet och motorkomponenterna.

Ingår bensintank till Parsuns utombordare?

Ja, i samtliga parsuns utombordare ingår bensintank, på modellerna upp till 5hk är den inbyggd i motorn men det finns anslutning på motorn för att koppla till en extern tank. På de större modellerna ingår alltid en 24 liters tank och bränsleledning.